5 от загиналите деца в трагичния пътен инцидент на автомагистрала Струма

...
5 от загиналите деца в трагичния пътен инцидент на автомагистрала Струма
Коментари Харесай

5 от загиналите деца на ``Струма`` са от едно семейство |

5 от починалите деца в трагичния пътен случай на автомагистрала " Струма " са били от едно семейство. Основното учебно заведение " Исмаил Кемали " в Скопие, където са учили децата, е прекратило занятия, тъй като съучениците им били доста смутени, заяви Ройтерс. 

" Ергин ми беше другар, беше доста добре момче. Много благ. Много скърбя, че са починали ", показа 11-годишната Блерим Буши пред организацията.

Според информация на македонските медии и 11-членно семейство е измежду починалите. Това е семейство Яхи от Скопие-Север, които били отпътували за екскурзия за Истанбул, съобщи Българска национална телевизия. 

Засега не излиза наяве дали става въпрос за членове на едно и също семейство като починалите деца от " Исмаил Кемали ". 

Начална учителка от македонското село Студеничани и щерка ѝ също са изгубили живота си, както и още двама души от същото село, оповестява Българска национална телевизия. 

Две от жертвите са разпознати: 27-годишният Газменд Укали и 23-годишната Албина Белули.

Газменд Укали е помощник на кмета на Кичево, бил е в Истанбул да чества рождения си ден с приятелката си Албина, предаде македонският вестник " Слободен щемпел ".

Aдминистрацията на македонското държавно управление oбяви три дни на печал в цяла Северна Македония. 

От 23 ноември до 25 ноември (вторник, сряда и четвъртък) са оповестени за траурни дни, а през дните на печал знамето на Република Северна Македония, както и дипломатическите представителства на страната в чужбина, ще бъдат свалени на половина. 

Всички обществени прояви се отсрочват, а медиите би трябвало да поправят наличието си по отношение на оповестения тридневен печал. 

Пред Пирогов към момента идват близки и другари на пасажери от авариралия рейс

Някои от тях споделиха, че са разбрали за случая от медии и непринудено са тръгнали към България с вярата да получат повече информация за околните си. Те упорстват да получат информация от македонското посолство за дейностите, които ще бъдат подхванати, съобщи БНР. 

Шабан Рашитовски няма родственици измежду потърпевшите, само че четирима от пасажерите са негови съселяни. Веднага щом схванал за нещастието, тръгнал към София, с цел да помогне:

" Аз съм от Скопие, от моето село има четирима в болничното заведение тук и по тази причина съм пристигнал да оказвам помощ с каквото мога. Ако имат потребност, по тази причина сме тук, ще им осигурим всичко. Двама мъже, едно момиче и една жена – две фамилии са. Не съм приказвал с тях. В потрес са хората, въпросите са непотребни. Отишли са на шопинг в Истанбул. Момичето на 16 година се е обадило да каже, че е станала злополука. "

Сред пристигналите в София е и Исмаил Селями, пристигнал, с цел да разбере дали шурей му и внучката му са живи, само че за жалост те не са оживели в злополуката. Сред жертвите са и други негови познати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР